marți, 10 februarie 2015

Cultivati armonia!

  Familia este celula de baza a societatii...Cu totii am auzit aceasta definitie la propria noastra cununie civila (daca n-am fost prea emotionati) sau la cununiile apropiatilor..
  In familie, fie ca e formata doar din sot si sotie ori e largita formata din parinti, copii si bunici, frati si surori, ar trebui sa gasim sprijinul de care avem nevoie pentru a creste, pentru a ne dezvolta, pentru a avea putere sa infruntam greutatile vietii.
  Din nefericire, sunt atat de multe persoane care nu se pot bucura de acest ,,sistem'' de sprijin, fiind singuri si dorindu-si cu disperare alaturi pe cineva. Trist e ca multe dintre aceste persoane au si un handicap si cu atat mai mult ar avea nevoie de acest sprijin...
  De-a dreptul cutremuratoare sunt insa cazurile in care membrii aceleiasi familii ajung sa-si faca rau unul altuia...soti care isi agreseaza sau chiar ucid sotiile, copiii care isi ucid parinti sau bunicii, mame care isi abandoneaza pruncii.
Oameni care s-au iubit, au suferit si s-au bucurat impreuna, ajung sa-si doreasca ce e mai rau unul, altuia.
Oare ce determina un om sa se transforme atat de mult?
  Si cu toate acestea, din fericire, aceste cazuri sunt doar anomalii, boli ce apar din loc in loc pe trupul societatii.
Slava Domnului ca societatea are o imunitate puternica, nu se lasa doborata si lupta mai departe pentru propria sanatate.
Aceasta imunitate e data de familiile traditionale romanesti in care toti membrii vibreaza pe aceleasi frecvente.
  Daca unul din soti este trist atunci instantaneu si celalalt devine trist, daca chipul unuia emana fericire si celalalt devine fericit chiar inainte de a afla cauza fericirii primuia dintre ei.
De asemenea, daca copilul este bolnav atunci parintii sufera de parca ei insisi ar fi bolnavi. Starile sufletesti sunt molipsitoare intr-o familie.
De aceea ar trebui ca fiecare dintre noi sa avem grija de familia din care facem parte transmitandu-i doar emotii pozitive, devenind astfel mai armonioasa si mai puternica.
 Daca familia fiecaruia va fi mai puternica si societatea din care facem parte va fi mai puternica si astfel bolile(sociale) nu vor mai putea sa-si faca simtita prezenta.
  Fiti fericiti! Bucurati-va de tot ce e bun in viata voastra! Priviti chipul partenerei/partenerului vostru de viata si spuneti-i cat de mult inseamna pentru voi! Priviti chipul parintilor vostri si spuneti-le cat de recunoscatori le sunteti pentru tot ce au facut si fac pentru voi! Ganditi-va ca altii nu sunt atat de binecuvantati ...
Cultivati armonia!

Un comentariu: