marți, 28 februarie 2012

De ce isi doresc romanii certificat de incadrare in grad de handicap?

   De ce isi doresc romanii certificat de incadrare in grad de handicap? In mass-media au aparut tot felul de reportaje realizate in diverse zone ale tarii despre ,,nevazatori'' care sofeaza, despre persoane care conform certificatelor de incadrare in grad de handicap au un handicap grav sau accentuat dar care in realitate sunt perfect valide.
In jurul nostru, de asemenea, vedem astfel de cazuri...rude, vecini, cunostinte ce au certificate de handicap si beneficiile aferente acestora si totusi nu au probleme prea grave de sanatate sau beneficiaza de o pensie de invaliditate desi in fapt lucreaza la negru sau muncesc in propria gospodarie fara nici o problema..
  De ce oare isi doresc toti acestia beneficii nemeritate? Probabil mi-ar raspunde ca din cauza saraciei...dar daca chiar s-ar imbolnavi, si-ar dori sa munceasca insa n-ar fi capabili? Sunt sigura ca daca s-ar pune macar un minut in situatia celor care au astfel de probleme si ar simti suferinta acestora, dificultatile cu care se confrunta, nu si-ar mai dori cu atata ardoare acele beneficii materiale.
  De asemenea nu-i inteleg nici pe cei din comisiile de expertiza care elibereaza aceste certificate de incadrare in grad de handicap, de ce oare sunt numiti acolo, nu pentru a departaja pe cei ce au un handicap de cei ce sunt valizi? Dar in multe cazuri chiar specialistii din aceste comisii au certificat de handicap asa ca e de inteles de ce nu prea reusesc sa faca aceasta departajare! Ba chiar mai mult in unele cazuri ii hartuiesc pe cei bolnavi cu adevarat chemandu-i regulat pentru reevaluari desi in cele mai multe cazuri acestia au afectiuni nevindecabile.
 La noi totul este posibil!

Un comentariu: