sâmbătă, 25 februarie 2012

Solidaritate romaneasca

 Am avut o iarna foarte grea...Mai ales in aceasta parte a tarii. Zapada, ger, viscol si iar zapada.O perioada dificila ...Acum se vorbeste mult despre posibile inundatii...Dar s-a vorbit si inca se mai vorbeste la fel de mult despre SOLIDARITATE.
  A doua zi dupa ce a fost investit in functie, noul ministru al transportului, intr-o aparitie tv  facea apel la solidaritate. Desi se pare ca este tot din Vrancea, ba chiar am absolvit acelasi liceu, nu cred ca ar fi putut fi solidar cu noi cei care traiam cu teama ca nu vom mai putea iesi din case.
  De asemenea, mi-a ramas intiparita in minte o  imagine petrecuta la doar cateva zile dupa acel apel la solidaritate. Doua femei se luptau cu zapada incercand sa-si croiasca fiecare cate o cararuie de acces pe langa propria locuinta iar in mijlocul strazii viceprimarul localitatii impreuna alti cativa barbati discutau despre politica. Asta, da, Solidaritate,nu? Tipic romaneasca!
 Sa va mai dau si alte exemple de solidaritate?Peste tot in mass-media se vorbeste despre donatiile pe care oameni si institutii le fac pentru pentru a ajunge la cei afectati de caderile masive de zapada dar oare unde ajung aceste donatii? Cum se impart ele? Sa va povestesc cum s-au impartit in localitatea mea? Se pare ca s-au distribuit noaptea cu sacosa sustinatorilor si simpatizantilor partidului din care fac parte primarul si viceprimarul localitatii(PSD).Oare aceasta a fost si intentia celor care au vrut sa fie solidari si au facut donatii?
  Noi romanii suntem foarte originali! Avem o democratie originala! O lupta anticoruptie originala! Asa ca de ce n-am avea si o solidaritate originala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu