marți, 1 decembrie 2015

La multi ani, Romania!

  Astazi romanii din tara dar si cei din afara granitelor sarbatoresc implinirea a 97 de ani de la infaptuirea Marii Uniri! Toti am privit astazi (live sau la tv), in marile orase, parada Fortelor Armate Romane. Motiv de mandrie pentru romani...
Si cu toate acestea, astazi ma simt mai degraba trista decat mandra...
  Sunt trista pentru ca 60 de tineri au murit iar unii din cei ce trebuiau sa previna aceasta tragedie, astazi defileaza cu mandrie...
Sunt trista pentru ca peste 50% din copiii acestei tari traiesc in saracie (conform EUROSTAT)...
Sunt trista pentru ca majoritatea persoanelor cu handicap desi au drepturi pe hartie, nu pot avea o viata normala din cauza lipsei accesibilizarii cladirilor si a mijloacelor de transport in comun, a lipsei locurilor de munca si lista neajunsurilor poate continua.
Sunt mahnita pentru copiii olimpici ai acestei tari care pleaca sa-si continue studiile si pentru a lucra in strainatate, aici in tara ce le-a format primii pasi neavand loc de cei ce-si cumpara diplomele si titlurile aferente pe bani.
Sunt trista pentru ca in tara mea, romanii de rand sunt inca umiliti pe holurile spitalelor si a altor institutii publice.
Sunt trista pentru ca prea multe femei sunt agresate de cei ce au jurat in fata lui Dumnezeu ca le vor iubi si ocroti intreaga viata. 
De asemenea, sunt trista pentru ca smecheria, lipsa bunului simt si a respectului sunt la loc de cinste.
Sunt mahnita din cauza coruptiei ce si-a intins precum o caracatita tentaculele la toate nivelele institutionale sugrumand orice speranta de mai bine din sufletul romanilor.
  Pe langa toate acestea...sunt totusi mandra ca romanii incep sa fie mai putin toleranti cu aceste metehne ce pangaresc trupul si sufletul bietei noastre Romanii.
  La multi ani, Romania! Iarta-ne ca am permis ca toate acestea sa ti se intample!
La multi ani, romani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu