marți, 22 noiembrie 2011

Dati o sansa copiilor vostri!

  In Vrancea se pare ca sunt 70 de copii nevazatori.Foarte multi! Nu stiu ce e mai trist,ca atat de multi micuti  nu pot vedea lumina zilei, frumusetea naturii, nu-si pot vedea propriul chip ... sau ca doar 10 dintre ei merg la scoala.
De ce merg atat de putini la scoala?Pentru ca cei mai multi parinti prefera sa ii tina acasa pentru a incasa acele ,,beneficii'' materiale destinate copiilor cu handicap pe care le-ar pierde daca copiii ar fi inscrisi la cea mai apropiata scoala destinata nevazatorilor, cea din Buzau.
De ce refuza acesti oameni dreptul copiilor lor de a avea un viitor mai bun?Caci atunci cand ai o dizabilitate educatia e cea care poate face diferenta in ce priveste viitorul pe care il poti avea.
De ce pentru cativa banuti refuza dreptul copiilor lor de a invata sa fie autonomi, de a invata o meserie?
De ce isi trateaza copiii ca pe o sursa de venit si atat?Daca ei ii trateaza astfel, atunci cum ii vor trata ceilalti?!De ce nu ii pot vedea ca pe niste copiii normali care au voie sa se joace cu alti copiii, au dreptul sa invete sa citeasca intr-un mod ce le este accesibil  si inainte de toate au dreptul sa viseze?
  Ar trebui ca fiecare dintre noi sa incercam sa aparam acesti micuti de proprii parinti adresandu-le acestora din urma urmatorul mesaj: DATI O SANSA COPIILOR VOSTRI! NU AVETI VOIE SA LE RAPITI VISELE! Saracia nu este o scuza! Le-au fost rapite deja prea multe...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu