joi, 24 noiembrie 2011

Ministerul Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala

 Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală. În cadrul acestei campanii au fost deja vaccinate antigripal 167.945 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.
 Vaccinarea antigripala este recomandata copiilor, varstnicilor, celor ce sufera de diverse afectiuni  cronice, aceste categorii avand imunitatea mai scazuta pot contacta mai usor boala si  face forme mai grave.
Alte categorii de risc sunt angajatii spitalelor, ai diverselor cabinete medicale care intra in contact cu bolnavi si alte categorii de angajati a caror munca presupune relationarea cu oamenii(cadrele didactice, functionarii publici de la ghisee, soferii de pe mijloacele de transport in comun, vanzatorii etc).
Chiar daca nu faceti parte din aceste categorii de risc decat sa  incercati sa tratati mai bine preveniti, asa ca : VACCINATI-VA!
 Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripă.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare, precum mersul pe jos, cu bicicleta - este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu