duminică, 31 martie 2013

Tratamente in strainatate

  Dupa revolutie, adesea  vedem pe  diverse  posturi de televiziune sau mai nou intalnim chiar pe internet persoane disperate care incearca  sa stranga bani pentru diverse tratamente in strainatate. Se pare ca in Romania nu prea se fac investitii in sistemul sanitar astfel incat si romanii sa beneficieze de aceleasi tratamente de care au parte si cei din alte tari. Si totusi daca nu sunt bani pentru ca si in spitalele noastra sa se faca interventii complexe, pentru romanii bolnavi ce au nevoie de tratamente in strainatate mai exista sperante.
 Aceste sperante sunt formularul E112  si Ordinul nr 50 din 23 ianuarie 2004.
 Daca ai nevoie de un tratament pe care nu il poti primi in tara, atunci poti solicita sa urmezi acest tratament intr-una din tarile U.E. cu ajutorul formularului E112.
Pentru a beneficia de formularul E112, pacientul trebuie să fie, în primul rând, asigurat. Pentru eliberarea acestui formular sunt necesare mai multe documente: o cerere, copie după actul de identitate, dovada calităţii de asigurat, dosarul medical (recomandare medicală, raportul întocmit de un medic dintr-un spital universitar sau judeţean, din care să rezulte diagnosticul şi faptul că serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat în timp util în niciuna dintre unităţile sanitare din ţară), dar şi confirmarea scrisă din partea unităţii sanitare din statul membru UE sau al Spaţiului Economic European în care se intenţionează efectuarea tratamentului.
Formularul E112 se eliberează înainte de plecarea persoanei beneficiare în străinătate, dar poate fi eliberat şi după plecarea acesteia dacă, din motive de forţă majoră, nu a putut fi eliberat anticipat.

  Ordinul nr 50 din 23 ianuarie 2004 ajuta bolnavii care au nevoie de un anumit tratament pe care nu-l pot face in tara, sa-l faca in orice alta tara, indiferent daca e membra U.E. sau nu. Mai multe detalii despre cum puteti obtine bani de la Ministerul Sanatatii cu ajutorul acestui ordin puteti afla aici
 Probabil multi dintre voi citind aceste randuri veti gandi ca aceste lucruri sunt posibile doar teoretic...Sincer, asa gandeam si eu cu ceva timp in urma dar din fericire, m-am inselat. Doua persoane apropiate au reusit in ultimul timp sa beneficieze de tratament chirurgical in strainatate, una cu ajutorul formularului E112 iar alta prin Ordinul 50. Marturia uneia dintre ele, precum si sfaturi care sa va ajute sa obtineti acesti bani pentru tratament puteti gasi aici .
 In final, va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti nevoie de nici un tratament medical iar daca totusi aveti nevoie de un tratament de care nu puteti beneficia in tara, cunoasteti-va drepturile si luptati pentru ele!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu