Cred ca fiecare a fost internat macar o zi intr-un spital din Romania...Fiecare dintre noi a fost macar o data in viata in vizita, la cineva drag, internat in spital sau macar a vazut la tv imagini, din diverse spitale, cu peretii scorojiti, lenjerii murdare, aparatura invechita, personal incompetent...
Dar dincolo de toate aceste ,,spitale ale groazei'', exista si spitale dotate corespunzator cu personal competent, despre care se vorbeste mai putin.
Stiu...asemenea cazuri sunt intalnite mai rar, dar din fericire, exista.
Astazi am hotarat sa ma opresc asupra unui anumit aspect din spitalele romanesti, mai exact hrana data celor internati pentru tratarea diverselor afectiuni medicale.
Cineva internat intr-o clinica dintr-o alta tara, ce nici macar nu face parte din U.E., imi povestea ca primeau mancare ca la restaurant, pe cand in spitalele noastre daca mananci hrana livrata de diversele firme de catering, cu care aceste spitale au contracte, mai rau te imbolnavesti. Mancare rece, fara gust care nici pe departe nu aduce aportul nutritiv necesar unei persoane. Se spune ca de vina pentru calitatea indoielnica a mancarii ar fi pretul mic care se plateste firmelor respective.
Si cu toate acestea...alimentatia ar trebui sa fie parte a tratamentului pe care il urmam atunci cand ne internam in spital si nu o sursa de noi afectiuni (digestive).
Pacat ca spitalelor li s-au impus aceste contracte cu diverse firme de catering...inainte de acestea, multe spitale aveau bucatarii proprii in care se gatea destul de bine.
Dar suntem in Romania...asa ca nu putem astepta prea multe...
Dar dincolo de toate aceste ,,spitale ale groazei'', exista si spitale dotate corespunzator cu personal competent, despre care se vorbeste mai putin.
Stiu...asemenea cazuri sunt intalnite mai rar, dar din fericire, exista.
Astazi am hotarat sa ma opresc asupra unui anumit aspect din spitalele romanesti, mai exact hrana data celor internati pentru tratarea diverselor afectiuni medicale.
Cineva internat intr-o clinica dintr-o alta tara, ce nici macar nu face parte din U.E., imi povestea ca primeau mancare ca la restaurant, pe cand in spitalele noastre daca mananci hrana livrata de diversele firme de catering, cu care aceste spitale au contracte, mai rau te imbolnavesti. Mancare rece, fara gust care nici pe departe nu aduce aportul nutritiv necesar unei persoane. Se spune ca de vina pentru calitatea indoielnica a mancarii ar fi pretul mic care se plateste firmelor respective.
Si cu toate acestea...alimentatia ar trebui sa fie parte a tratamentului pe care il urmam atunci cand ne internam in spital si nu o sursa de noi afectiuni (digestive).
Pacat ca spitalelor li s-au impus aceste contracte cu diverse firme de catering...inainte de acestea, multe spitale aveau bucatarii proprii in care se gatea destul de bine.
Dar suntem in Romania...asa ca nu putem astepta prea multe...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu