duminică, 18 mai 2014

Iarasi inundatii...

  Dupa fiecare ploaie mai serioasa ne-am obisnuit sa vedem la stiri rauri revarsate, drumuri, curti si case inundate. Se pare ca nu trece nici un an fara inundatii. In est, in sud, in vest sau in nord...Indiferent daca locuiesti la campie, deal sau chiar munte, la tara sau chiar la oras...mai nou nimeni nu e ferit de inundatii.
Toata lumea zice ca s-a schimbat clima...E adevarat dar oare oamenii, mai ales cei ce au functii de decizie nu se pot schimba, nu se pot adapta acestor schimbari climaterice? Nu se poate face nimic pentru a impiedica aceste fenomene? Nu se poate opri ploaia dar oare nu se poate face nimic pentru a proteja localitatile de aceste revarsari ale raurilor? Nu se pot face diguri sau diverse canale care sa capteze surplusul de apa din rauri?
Nu sunt specialist dar ma revolta tot ce se intampla! Cu atat mai mult cu cat de acesta data a fost afectata si localitatea in care traiesc.
  Despre Rastoaca s-a vorbit la toate buletinele de stiri de doua ori. In iunie 2005 si mai 2014. De fiecare data in imprejurari nefaste. In 2005 au avut loc cele mai grave inundatii din istoria acestei localitati. Localitatea, mai exact  cam trei sferturi din ea, a fost invadata de apele revarsate ale raului Milcov. Multi locuitori au fost nevoiti sa-si reconstruiasca casele si gospodariile, nereusind sa mai recupereze nimic dupa retragerea apelor.
Dupa aproape noua ani cand toata lumea uitase acele clipe de cosmar, apele raului Milcov si-au demonstrat inca o data suprematia inundand un sfert din localitate. Dar oare autoritatile au facut ceva pentru a impiedica reeditarea unor asemenea evenimente? Din pacate ,nu!
  Se pare ca ne e mai comod sa ne rugam si sa speram ca vom fi evitati de asemenea fenomene decat sa facem ceva pentru a le preintampina...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu