vineri, 9 decembrie 2011

Micsorati riscul de a face cancer!

  Cancerul reprezinta a doua cauza a mortalitatii in lume, dupa bolile cardiovasculare.
  Daca in trecut diagnosticul de cancer insemna o condamnare sigura la moarte, acum au aparut noi tratamente, foarte eficiente in mod special atunci cand boala este diagnosticata in faze incipiente.Diagnosticarea oricarui tip de cancer este inspaimantatoare pentru pacient iar tratamentul dificil de aceea e de preferat micsorarea riscului de a face o asemenea boala printr-un stil de viata sanatos.
Un studiul realizat de Cancer Research UK arată că tutunul este principala cauza a cancerului la bărbaţi, cu un procent de 23%, iar la femei 15.6%, lipsa legumelor şi fructelor din alimentaţie fiind pe locul doi.
 Potrivit autorilor studiului publicat în British Journal of Cancer, aceasta este cea mai completă analiză a subiectului, demonstrând că oamenii pot alege să trăiască sănătos şi se pot feri de cancer.
În cazul femeilor, greutatea este un aspect foarte important, pe lângă fumat şi alcool, femeile supraponderale fiind mai predispuse la cancer decât cele cu o greutate normală.
Dacă în cazul cancerului la plămâni, motivul este fumatul, cancerul la sân este legat de obezitate, aproape o zecime dintre femei diagnosticate depăşind greutatea normală.
În ce priveşte cancerul la stomac, cantitatea mare de sare din alimentaţie reprezintă un catalizator.
Cercetătorii au ajuns la aceste date utilizând informaţii acumulate de-a lungul a 15 ani, analizând 18 tipuri de cancer identificate în Marea Britanie. Potrivit raportului citat, 23% dintre bărbaţi fac cancer din cauza fumatului, 6.1% din cauza lipsei fructelor şi legumelor, 4.9% din cauza locului de muncă, 4.6% din cauza alcoolului, 4.1% din cauza obezităţii, iar 3.5% din cauza expunerii excesive la soare.
În cazul femeilor, 15.6% fac cancer din cauza fumatului, iar 6.9%din cauza lipsei de fructe şi legume. 3.7% dintre cazuri apar din cauza infecţiilor, 3.6% din cauza expunerii neprotejate la soare şi doar 3.3% din cauza alcoolului.
"Un mod de viaţă sănătos nu le garantează oamenilor că nu vor face cancer, însă studiul a arătat că ei pot contribui semnificativ la micşorarea riscului", a declarat doctorul Harpal Kumar, director executiv al Cancer Research UK.
  Prin urmare aveti grija de sanatatea voastra!Nu va faceti rau singuri!Renuntati la fumat si mancati fructe si legume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu