luni, 19 decembrie 2011

Concursul Stene

  Liga Romana contra Reumatismului invita membrii ligii si orice persoana cu boli     reumatice sa participe la concursul „Premiul Stene”

Concursul a fost lansat in onoarea memoriei lui Edgar Stene, persoana suferinda de spondilita anchilozanta, fondator al Asociatiei Norvegiene de Reumatologie si promotor al cooperarii intre medici, pacienti si organizatiile sociale.
 Premiul STENE este acordat anual celui mai bun eseu scris de o persoana cu suferinte reumatice, eseu prin care este descrisa experienta personala in lupta cu boala.
 Tema anului 2012 a concursului Premiul Stene este „Cum reusesc sa ma deplasez desi sufar de o boala reumatica? Cum depasesc aceasta provocare?”
 Eseul poate exemplifica modalitatile de depasire a dificultatilor in deplasare in cadrul locuintei proprii, deplasarea catre si de la locul de munca, deplasarea in cadrul localitatii si a tarii, sau deplasarea in strainatate, participarea la viata sociala respectiv deplasarea la puncte de atractie, la obiective culturale, la intalnirile cu prietenii ori familia sau la obiectivele turistice din timpul vacantelor.
 Conditii de participare
Orice persoana ce sufera de o boala reumatica si musculo-scheletala (varsta minima 16 ani) poate transmite catre LRR un eseu pe tema mai sus mentionata. Persoanele angajate in cadrul LRR sau in cadrul unor societati stiintifice colaterale nu pot participa la acest concurs.
Data limita de depunere a eseurilor este: 5 ianuarie 2012.
Eseul va fi scris in limba romana sau engleza.
Fiecare persoana poate transmite un singur eseu.
Alte caracteristici: maxim 2 pagini format WORD A4, spatiate la un rand, incadrament normal (nu se vor accepta eseuri scrise de mana sau trimise in format PDF).
 Eseul va fi trimis pe adresa: concurs@reumatism.ro
Datele suplimentare necesare la transmiterea eseului:
-       numele autorului;
-       adresa de mail a autorului;
-       datele de contact ale autorului (numar de telefon mobil sau/si fix);
-       1- 4 fotografii ale autorului eseului, fotografii legate de tema concursului;
-       alte informatii legate de autor, cum ar fi: varsta, profesia, situatia familiala (starea civila), tara de origine, orasul de resedinta, modalitatea prin care a aflat de concursul „Premiul Stene” si ce l-a determinat sa participe la acest concurs;
-       o declaratie privind permisiunea autorului pentru publicarea eseului si a informatiilor personale.
 Eseul castigatior la nivel national va fi trimis catre secretariatul EULAR. Castigatorul la nivel european, respectiv eseul ce va primi premiul Stene va fi anuntat pe 15 martie 2012 de catre juriul ales de EULAR. Nu se pot face contestatii.
 Motto-ul LRR este “Lupta, Reuseste, Renaste -  in fata provocarilor pe care ti le aduce in viata de zi cu zi o boala reumatica si musculo-scheletica o importanta deosebita o are pregatirea psihica si fizica si atitudinea permanent pozitiva asupra vietii”
  Mai multe informatii despre Liga Romana contra Reumatismului si despre activitatile ei puteti afla pe site-ul acesteia :http://www.reumatism.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu