joi, 15 decembrie 2011

Vin Sarbatorile!

  Cu pasi repezi ne indreptam si spre sfarsitul acestui an.Sfantul Nicolae, Nasterea Domnului dar si intrarea in Noul An sunt cele mai asteptate sarbatori ale iernii.Cea mai frumoasa perioada...orasele dar si casele sunt impodobite cu luminite multicolore care clipesc vesele transmitandu-ne si noua veselia lor.Brazii falnici sau prichindei, mandru impodobiti trambita parca Nasterea Domnului Iisus, asteptandu-l pe batranul Mos Craciun sa lase daruri la poalele lor.Copii fac liste cu dorintele lor pentru Mos Craciun, promitandu-i ca vor fi cuminti in scurtul timp care a mai ramas pana la sosirea lui.In acelasi timp pregatesc colinde, bucurosi ca in felul acesta vor mai putea strange ceva bani in pusculita.E o perioada magica pentru copiii.
  Pacat ca obiceiul de a colinda nu se mai pastreaza in orice zona a tarii.Pacat ca traditiile nu mai sunt apreciate.
Eu imi amintesc cu placere de perioada cand copil fiind mergeam alaturi de alti copii la colindat chiar si pentru cateva nuci sau mere.
  O perioada magica ...dar uneori si trista.Ma gandesc acum la cei ce nu au bani sa faca cadouri propriilor copii, stiind ca acesti il asteapta pe Mos.Ma gandesc si la cei ce se simt singuri in aceasta perioada.
  In plus, sfarsitul unui an si intrarea in alt an pentru unii e prilej de bucurie, pentru altii e un prilej de a face bilanturi, de a-si analiza viata si a vedea golurile din ea.
In cazul in care veti fi singuri de sarbatori, nu va lasati prada depresiei.Ascultati muzica, vizionati comedii, faceti-va o bucurie! In cazul unei depresii e util si decoctul de sunatoare.De asemenea ciocolata neagra imbunatateste starea de spirit.
  Va doresc sa aveti sarbatori fericite, inconjurati de oameni dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu