luni, 11 iulie 2011

Absurditati ...din Romania

 Dupa ce in ultimul timp am fost revoltata de faptul ca pacientii din Vrancea sunt pusi sa colinde tot mai multe cabinete medicale pana ajung sa intre in posesia medicamentelor de care au nevoie, astazi am aflat ca nu doar in sistemul sanitar te poti intalni cu diverse absurditati ci si in sistemul de pensii.
  In ultimii ani s-a tot vorbit ,peste tot, despre numarul tot mare de pensionari care trebuie sustinut de un numarul tot mai mic de persoane angajate care cotizeaza la sitemul de pensii, despre necesitatea cresterii varstei de pensionare etc In acest context, exista pensionari care se reangajeaza (guvernul Boc in urma cu peste doi ani chiar a avut o tentativa blocata de Curtea Constitutionala, de a le lua acest drept) pentru a-si suplimenta veniturile provenite din pensii (destul de mici, de altfel) si care platesc impozit, asigurare de sanatate (desi li se opreste si din pensie),asigurare sociala (in speranta ca atunci cand nu vor mai lucra pensia le va fi recalculata si vor mai primi ceva banuti in plus), contributia pentru somaj (desi nu vor mai beneficia de asa ceva).
Din aceasta categorie de pensionari a facut parte si mama mea iar in urma cu patru luni a depus o cerere pentru recalcularea pensiei, asa ca in ultimul timp a tot asteptat sa primeasca o decizie prin care pensia sa-i fie marita . Asa ca astazi m-am hotarat sa pun capat acestor asteptari si am sunat la Casa de Pensii pentru a afla in ce stadiu de lucru se afla dosarul ei. Nu eram prea optimista in ce priveste raspunsul pe care il voi primi dar ceea ce am aflat a fost peste asteptari. Nici macar nu s-a inceput lucru la acest dosar si nici la altul de acest fel deoarece din ianuarie se asteapta un program care sa  permita acest gen de recalculare.Nu stiu cand il vor primi dar m-au lasat sa inteleg ca inca il mai asteapta.De ce oare nu spun ca astfel de recalculari nu se mai fac!? De teama ca pensionarii vor lucra la negru si nu vor mai plati acea contributie daca tot nu mai primesc nimic in plus la pensie?!
Nu stiu de ce ma mai mira astfel de absurditati... ca doar le intalnim la tot pasul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu